Брутална победа и 11-ти финал за Серина



11-07-2019 18:07 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс постигна безапелационна победа над Барбора Стрицова във втория полуфинал на Уимбълдън.


Американката се наложи с 6:1, 6:2 за 59 минути и ще играе за 11-ти път на финал в Откритото първенство на Великобритания.
Резултатът и времетраенето на двубоя говорят достатъчно за ситуацията на корта - на него имаше един господар, а дори силните оръжия на Стрицова не успяха да влязат в употреба днес.

 

Не се получиха късите топки на чехкинята, нито играта и край мрежата, докато същевременно Уилямс показа голяма концентрация и спокойствие от самото начало на мача и не изпусна да бъде разколебана сериозно в нито един момент от мача.


Уилямс ще търси осми трофей от Уимбълдън в събота срещу Симона Халеп, която по-рано днес отстрани Елина Свитолина също в два сета.


Уилямс е спечелила 9 от 10 мача срещу Халеп, като единствения успех на румънката е от 2014-та година. 


"Хубаво е, особено след като изживях такава година, чувството отново да съм на финал е много приятно", коментира Уилямс, която през миналата година също игра за трофея, но загуби от Ангелик Кербер. 


"Имах нужда от мачове, от игрово време, за да покажа най-доброто. Обичам това, което правя. Когато стана сутрин искам да спортувам, да играя за публиката. Имам страхотна работа, обичам това което правя и още съм добра в него. Наслаждавам се, трупам невероятен опит и емоции", коментира в по-общ план дълголетието си Уилямс.


Относно финала в събота, тя заяви: "Симона Халеп е много корава, винаги съм играла трудно срещу нея, направи страхотен мач днес срещу Свитолина, но съм оптимист за мача", завърши Серина Уилямс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини