Зверев: Дано най-после победя в Синсинати



14-08-2019 11:06 | Николай Драганов

Александър Зверев вече е носител на три трофея от сериите "Мастърс", включително един на твърди кортове. Но една надпревара засега не може да бъде запомнена с нищо добро - тази в Синсинати. Тук германецът има четири участия и четири поражения още на старта. 


Дебютът му е през 2014-та година в квалификациите, когато губи в първия квалификационен кръг от Беноа Пер. През 2015-та година успява да влезе в основната схема след две победи, но в първи кръг е спрян от Борна Чорич в три сета. Следват нови три поражения в първия му мач в три сета - през 2016-та, 2017-та и 2018-та, съответно от Юичи Сугита (първи кръг), Франсис Тиафо и Робин Хаасе (втори кръг). 


"Това е място, на което никога досега не съм печелил мач в основната схема. Надявам се, че този път ще успея да променя това и ще стигна напред в турнира", пожела си Александър Зверев преди първия си мач. 


Негов съперник тази вечер е опасният сърбин Миомир Кецманович - един от най-младите играчи в Топ 100, който на старта победи друг един от смятаните за бъдещи суперзвезди на тениса играч - Феликс Оже-Алиасим.


За последно Зверев игра на турнира в Монреал, който спечели преди две години. Той достигна до четвъртфиналите, където беше спрян от Карен Хачанов. 


"Представянето ми не беше най-доброто, но все пак стигнах до Топ 8. Имах страхотен мач в началото, а след това нивото ми всъщност падна малко с надпредването на турнира", призна Зверев.


Относно надпреварата в Синсинати, която му предстои, той добави: "Не съм имал успех тук досега, но се надявам тази година нещата да се променят. Може би това ще бъде седмицата, в която ще пробия. Ще видим как ще се развият нещата, но съм развълнуван отново да бъде тук".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини