Циципас свали Джокович от трона в Шанхай



11-10-2019 11:39 | Станко Димов

Стефанос Циципас поднесе изненадата на деня, след като победи световния №1 Новак Джокович на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Шанхай. 21-годишният гръцки талант се наложи с 3:6, 7:5, 6:3 след малко повече от два часа игра и вече може да мисли за следващия си съперник, който ще бъде Данийл Медведев.

Джокович, шампион в турнира от миналата година, започна срещата на познатото си безупречно ниво и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. До края на сета сърбинът не допусна колебания и поведе в резултата с 6:3.

Някъде към средата на втория сет световният №1 започна да се пропуква и от това се възползва Циципас, който на няколко пъти стигаше до точки за пробив. Въпросният брейк дойде в последния възможен момент и сетът отиде на сметката на Стефанос – 7:5.

Във финалната трета част Циципас сервира на страхотно ниво. Агресивните му действия му осигуриха пробив в четвъртия гейм, а това се оказа напълно достатъчно да се поздрави с първа победа над действащ №1 в света.

За първи път в кариерата си Джокович отпада преди полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Шанхай. Сърбинът ще загуби точки в ранглистата, където битката с Надал за върха се очертава да бъде свирепа.

От своя страна Циципас продължава да се наслаждава на вълшебния сезон, който прави. 21-годишният талант по-рано през годината записа впечатляващи победи над Роджър Федерер на Australian Open и Рафаел Надал на клей в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини