Сензацията Андрееску стана част от семейството на Ролекс



13-10-2019 14:26 | Станко Димов

Шампионката от US Open Бианка Андрееску стана поредният световноизвестен атлет, който подписва договор за реклама с „Ролекс“. 19-годишната тенисистка се наслаждава на приказен сезон, в който спечели 42 от изиграните 47 двубоя, в това число титлите от Индиън Уелс и Роджър скъп, както и Откритото първенство на САЩ, където на финала победи Серина Уилямс.

Андрееску стана най-младата шампионка в турнир от Големия шлем от Мария Шарапова насам (2006 г.). Освен това през сезона канадката записа 8 победи над тенисистки от Топ 10, като единственото ѝ поражение дойде от Наоми Осака миналата седмица в Пекин.

„Изключително щастлива съм да обявя, че съм част от семейството на „Ролекс“. Нямам търпение да започнем съвместна работа, следвайте ни“, написа Андрееску в профила си в „Туитър“.

На този етап не се разкриват детайли около контракта. Луксозната марка часовници има договори и с други популярни тенисисти, сред които Роджър Федерер и Каролина Вожняцки. От месеци насам имаше спекулации, че Андрееску ще подпише мултимилионен контракт с голям бранд. В момента нейните права се обслужват от компанията „Октагон“.

От началото на годината Андрееску е заработила $6,239,150 от наградни фондове. Това е с по-малко от $650,000  от лидерката по този показател Ашли Барти (сумите са за единично и двойки общо).

Андрееску е готова да се върне на корта за финалите на WTA в Шънджън (Китай), които този сезон ще предоставят рекорден награден фонд от $ 14 млн. Шампионката ще прибере космическите $4.75 млн., ако не загуби нито един двубой в груповата фаза.  

Андрееску е най-младата тенисистка, която достига до финалите на WTA след Каролина Вожняцки (2009 г.) и четвъртата канадка, която достига до надпреварата изобщо.

Финалите на WTA започват на 27 октомври.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини