Класика: Джокович срещу Мъри в спор за финал (ВИДЕО)



01-03-2012 18:53 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за полуфинал на турнира в Дубай (АТР 500), след като се наложи с 6:1, 7:6 (6) над Янко Типсаревич в изцяло сръбски сблъсък. Това бе четвърта победа за Ноле над този съперник и общо 18-та поредна за него на кортовете в Дубай.

Типсаревич имаше своите шансове през втората част, като в тайбрека дори получи сетбол при свой сервис. Вместо ас, световният №9 обаче допусна двойна грешка, след което и напусна турнира.

В спор за участие на финал Новак Джокович ще се изправи срещу Анди Мъри. До момента двамата са играли 11 пъти, като Ноле води със 7:4 победи. За последно те премериха сили на полуфиналите на Australian Open, когато след 5-сетова драма победата грабна сърбина. 

Първият сет на двубоя бе може би най-добрият за Джокович от началото на годината.

Световният №1 имаше нужда едва от 26 минути, за да се наложи с категоричното 6:1. Напълно в синхрон с резултата, показателите на Ноле бяха меко казано стряскащи. За целия първи сет Джокович загуби едва 3 точки при свой сервис!

През втората част мач най-после се получи. Янко Типсаревич преоткри началния си удар и почти не даде шанс на съперника си да мисли за пробив. Ноле също сервираше на много високо ниво и това доведе до напълно логичен тайбрек. Типсаревич започна по-силно в допълнителния гейм и след два минипробива поведе с 3:0. Ноле обаче не се смути и успя да изравни за 4:4 точки.

Последва наивна грешка от форхенд за Джокович, което доведе до сетбол за Типсаревич. Вместо да се възползва, световният №9 допусна двойна грешка и отново изравни резултата 6:6.

Малко по-късно ролите се обърнаха, но Джокович не сгреши и с 8:6 точки си гарантира място на полуфинал.

Джокович и Мъри ще играят в петък от 15,00 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини