Федерер: Не вярвах, че ще стигна до обрат



02-03-2012 22:23 | Николай Драгиев

Роджър Федерер остана доволен от победата си със 7:6, 7:6 над Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите на турнира в Дубай. Швейцарецът изрази особено задоволство от начина, по който обърна втория тайбрек, след като губеше 0:5 точки.

"Беше добро завръщане, особено на толкова бърз корт. Очевидно е, че при неговия сервис, ситуацията не е под твой контрол. Почти същото ми се случи на мен в първия сет, когато от 6:2, той стигна до 6:5. Когато всичко зависи от сервиса, понякога се случва да имаш малшанс. Той имаше няколко възможности да нанесе по-мощни удари, но не успя да уцели чисто топката," анализира Федерер.

"При 0:3 точки, инициативата бе в него. Не вярвах, че ще успея да обърна. След това си спомням, че направих страхотна точка при 6:6 и успях да измъкна мача."

За Федерер това бе 10-а победа от 12 мача срещу Дел Потро. Въпреки поражението, не малко специалисти отчитат, че Дел Потро е все по-близо до нивото си от 2009-а, когато всъщност нанесе и въпросните две загуби на бившия номер 1.

Роджър Федерер ще срещне в събота от 17,00 часа Анди Мъри и призна, че няма търпение да се изправи срещу световния номер 4 след пауза от повече от година.

"Нетърпелив съм да изляза на корта срещу него след толкова дълго време," заяви Федерер, който изостава с 6:8 в преките сблъсъци с Мъри.

Фед-Експрес ще се бори за втора титла за сезона, пета в Дубай и общо 72-а в кариерата си.

"Играя наистина добре в последните месеци и трудно губя. Надявам се утре да направя последната крачка. Ще бъде чудесно да взема пета титла в Дубай."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини