Борис Бекер: Очертава се уникална ситуация на Уимбълдън



06-03-2012 17:06 | Николай Драгиев

Трикратният шампион от Уимбълдън Борис Бекер заяви, че през 2012-а година се получава уникална ситуация, която никога повече няма да има възможност да се получи. Това е свързано с факта, че Олимпийските игри ще се състоят в Лондон, а тенис турнира от надпреварата ще се проведе на кортовете на Уимбълдън.

Така според Бекер за първи път в историята един състезател ще може да спечели 2 пъти Уимбълдън за по-малко от два месеца. Кой обаче е той, Бекер не се наема да прогнозира.

"Получава се уникална ситуация - един човек ще има шанс да спечели 2 пъти Уимбълдън. Повече това няма как да се получи. И смятам, че това е напълно възможно - шампионът от Уимбълдън ще се върне на кортовете 4 седмици по-късно, с огромна увереност и да бъде победен няма да е лесно," аргументира се Бекер.

"От друга страна има играчи, които традиционно играят успешно на Уимбълдън: това са Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри. Те ще са фаворити.

"Считам, че Мъри досега не бе готов за титла от Големия шлем. Но той не изостава с много от Федерер, Надал и Джокович. Всъщност, годината е много дълга и тежка, и никой няма да може да играе на топ ниво през цялото време. Смятам, че  Мъри може да спечели първия си голям турнир на Олимпиадата. Това, разбира се, няма да бъде Голям шлем, но ще бъде Олимпиада.

"Ако ме питате какъв олимпийски финал виждам, аз щях да избера Федерер - Мъри," коментира 44-годишният Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини