Густаво Куертен ще бъде приет в Залата на тенис славата



08-03-2012 18:47 | Николай Драгиев

Един от най-добрите бразилски тенисисти от близкото минало Густаво Куертен ще бъде удостоен с най-високата чест в тениса - приемане в Международната зала на тенис славата.

Куертен има 43 седмици като №1 в ранглистата и три титли от Големия шлем. Всички те на любимия клей на "Ролан Гарос" - през 1997, 2000 и 2001.

Церемонията по приемането на Куертен в залата ще се състои на 14-и юли 2012 в  Нюпорт, Род Айлънд, САЩ.

"В моята кариера в тениса имах късмета да постигна много победи, но да бъда в Залата на славата е нещо страхотно, специално," обясни Куертен, който призна, че се е възхищавал на играчи кат Борг, МакЕнроу, Сампрас и Агаси.

"Може би най-голямото ми постижение бе, че успях да запаля по тениса повече бразилци и да повиша вниманието към Бразилия като тенис нация," доволен е Густаво.

Интересното е, че с титлата си на Откритото първенство на Франция през 1997-а година Куертен стана първият бразилски играч с трофей от Големия шлем в Откритата ера от 1968-а насам. По пътя към титлата той отстранява трима бивши шампиони. Куертен е достигал четвъртфинали на Уимбълдън, два пъти на US Open и на Олимпийските игри в Сидни.

От 1955-а година до момента в Залата на тенис славата са приети 220 души от 19 страни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини