Анди Мъри бе спрян от убиец на гиганти



11-03-2012 08:53 | Николай Драгиев

Един от играчите, които не рядко поднасят големи изненади - Гилермо Гарсия-Лопес (Испания, №92) изхвърли от "Мастърс 1000" в Индиан Уелс поставения под номер 4 Анди Мъри с успех в два сета - 6:4, 6:2 за 100 минути игра.

Намиращият се на 92-о място в света Лопес изигра чудесен двубой и се възползва максимално от многото грешки на Мъри. Шотландецът пък за пореден път показа лабилност и явно не се е възстановил от поражението от Роджър Федерер в Дубай.

Важно е да се отчете, че Мъри направи нетипичните 34 непредизвикани грешки, два пъти пропусна да пробие от 0:40 и общо профука 7 точки за пробив. След срещата Мъри коментира, че не може да си обясни какво се случва, тъй като чувства играта си много по-добре от преди година.

От своя страна Гилермо Гарсия-Лопес може да бъде наречен спокойно "убиец на гиганти", тъй като вече има 8 победи над състезатели от топ 10. В кариерата си той има успех над Андре Агаси в Делрей Бийч през 2006, а също и впечатляващи успехи над Карлос Моя, Томаш Бердих и най-вече над Рафаел Надал.

Първият сет от сблъсъка бе решен по изключително странен начин. Мъри имаше аванс от 40:15 за 5:4, но направи елементарни грешки от форхенд и Лопес взе пробив, който след това затвърди - 6:4.

Във втория сет Лопес поведе с 2:0, а след това стигна и до нов пробив за 5:2. Оттам нататък нямаше спасение за Мъри. В следващия си мач Лопес ще играе с Райън Харисън.

Преди точно година Мъри също отпадна в първи кръг в Индиан Уелс и поне няма да загуби точки. Той се провали тогава срещу Доналд Йънг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини