Фед-Експрес потегли за 57 минути, следва мач с Раонич



12-03-2012 07:43 | Николай Драгиев

Поставеният под номер 3 Роджър Федерер достигна трети кръг на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс след успех с 6:4, 6:1 над американеца Денис Кудла.

Федерер нямаше никакви проблеми с Кудла и приключи срещата в своя полза за само 57 минути игра. Бившият номер 1 заяви, че няма проблем с контузия, но затова пък цялото му семейство са с грип, а той е имал и температура.

"Винаги съм доволен, когато успея да стартирам даден турнир с победа. Не знаех много за Кудла, така че победата е добра. Вече гледам към следващия си мач," обясни Федерер, който вече е в серия от 10 поредни победи.

В момента Федерер гони трета поредна титла, след като спечели турнирите в Ротердам и Дубай. За целта в трети кръг той трябва да се справи с сервис-машината Милош Раонич (№27).

"Гледал съм малко от играта на Раонич срещу Хюит на Australian Open и той определено е добър играч. Направи добра серия в турнирите в САЩ този сезон. Тук условията са подобни, така че ме очаква много труден мач," анализира Федерер.

Самият Раонич стартира с победа над Карлос Берлок 6:4, 6:2 за 76 минути игра. За успеха той пласира дежурните 19 аса. "Всичко се получаваше чудесно," отчете канадецът.

До момента през сезона Раонич има 16 победи и само 2 загуби. Той спечели титлите в Ченай и Сан Хосе, а също загуби финал в Мемфис.

"Той вероятно е най-добрият изобщо. За мен това ще бъде страхотен мач и ще опитам да взема максималното. Цел номер 1 пред мен ще бъда да печеля своите геймове и ще градя оттам нататък. Дано имам няколко възможности и да се възползвам от тях," обясни тактиката си канадецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини