Още една рускиня ще става американка



Още една рускиня ще става американка
Свързани играчи
Тагове
13-03-2012 12:09 | Станко Димов

Страната на неограничените възможности впечатли още една състезателка, която е  готова да даде мило и драго, за да получи американско гражданство. Става въпрос за рускинята Надя Петрова, която вече си е подала документите за натурализиране.

„Харесва ми начинът на живот, времето, всичко тук в САЩ. Това е идеално място за тенис”, коментира бившата №3 в света Надя Петрова.

„Всичко е толкова лесно. Ако имаш нужда от аптека, дрогерия или каквото и да е нямаш грижи – всичко работи 24 часа. Всичко е създадено в полза на хората. Чувствам се много добре тук и се радвам на спокойната атмосфера, която САЩ ми предлага. Това няма нищо общо с лудия трафик или студените зими в Русия”, каза още Петрова.

Надя Петрова далеч няма да бъде първата елитна състезателка, която по време на кариерата си взима американско гражданство. Преди нея това сториха някои от най-големите имена в този спорт, като Моника Селеш и Мартина Навратилова.

Още през декември се появиха слуховете, че Петрова е подала молба за американски паспорт. Изглежда обаче Петрова ще продължи да се състезава за Русия.

"Усещам, че кариерата ми е близо до своя край, но имам още няколко сезона пред себе си. Искам да се върна в топ 10," казва още Петрова.

Рускинята се готви под ръководството на бившия треньор на Каролина Вожняцки Рикардо Санчес и е доволна от тяхното сътрудничество.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини