Родик: Не съм на 19, загубата няма да ме сломи



13-03-2012 16:30 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик записа поредното си ранно отпадане от силен турнир. Късно снощи американецът напусна „Мастърс 1000” турнира в Индиан Уелс след загуба в трети кръг от Томаш Бердих.

„Не съм на 19 години, няма да плача. Искам да бъда по-добър и да играя по-добре, особено в момента. Тук не става въпрос да печеля по някакъв грандиозен начин, а просто да играя по-добре. С една загуба светът няма да свърши. През цялата ми кариера съм мислел за утрешния ден и сега няма да направя изключение”, увери Родик.

Според американеца здравословните му проблеми в последно време не са се отразили на представянето му срещу Бердих. „След като играя, значи съм добре. Играх, борих се, но той (Бердих) ме победи. Това е”, каза Родик.

Родик счита Федерер за абсолютен фаворит в предстоящия двубой с младия Милош Раонич, който от началото на годината може да се похвали с 2 титли.

„За мен фаворит е Роджър. Те ще играят във вечерната сесия, което определено е по-добре за Роджър. Може би през деня Раонич щеше да има по-голям шанс. Знаете, той разполага със страхотен начален удар, а при горещо време топката ще отскача на всевъзможни места. През вечерта обаче е по-различно. Изобщо не виждам как Раонич ще може да спре Федерер”, каза още Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини