Азаренка отново унижи Радванска



15-03-2012 00:25 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Виктория Азаренка отново демонстрира безспорната си класа и унижи световната номер 5 Агниешка Радванска с 6:0, 6:2 и вече е на полуфинал в Индиан Уелс. Това бе 21-а победа на Азаренка през 2012-а и общо №300 в нейната кариера.

Азаренка можеше да постигна и "двоен лешник" срещу полякинята, но загуби подаването си при 6:0, 5:0 след няколко леки грешки от своя страна.

При всички положения този мач бе и от по-личен характер за Азаренка, след като в последните седмици Радванска я обвини, че е симулирала травма в техния сблъсък от полуфиналите на турнира в Доха.

Любопитното е, че всичките 4 загуби на Радванска през 2012-а са именно от Азаренка. Тази обаче бе най-тежка като цифрово изражение.

Последната подобна серия на тенисистка в началото на даден сезон датира от 2003-а, когато Серина Уилямс стартира с 21 поредни победи. Най-добрата серия е от 1997 - 37 поредни успеха на Мартина Хингис.

"Впечатлена съм от начина, по който играх. Не очаквах да победя по този начин. Горда съм от играта си," заяви Азаренка.

Все пак има добра новина за Ага Радванска - тя ще бъде номер 4 от новата седмица. "Мисля че Каро (Вожняцки) ще ми прости, че я изпреварвам," каза самата полякиня.
 
В полуфиналите Азаренка ще играе с по-добрата от мача между Ли На и Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини