Иснър: Знам, че не съм Пикасо на корта, но не ми пука



16-03-2012 11:54 | Станко Димов

Джон Иснър бавно, но сигурно се превръща в най-добрия американски тенисист. Гигантът е полуфиналист на „Мастърс 1000” турнира в Индиан Уелс, след като се наложи в 3 сета над Жил Симон.

За да играе на финал обаче Иснър ще трябва да победи не кого да е, а световният №1 и действащ шампион в надпреварата Новак Джокович.

„За да го победиш трябва да си в най-добрата си форма, независимо как се казваш. Това важи с пълна сила и за мен”, заяви Иснър за предстоящия си сблъсък с Ноле.

„Как ще играя? Ще се опитам да сервирам добре и да се възползвам от шансовете, които ще ми се открият в неговите геймове. Това ще бъде един от най-трудните двубои в кариерата ми, защото ще играя срещу тенисист №1 в света. Надявам се, че ще изляза на корта освободен и ще успея да вземе максимума”, коментира Иснър.

Последният американец, който спечели турнира в Индиан Уелс бе Андре Агаси през 2001. Балансът на Иснър срещу Джокович е 0:2 в полза на сърбина.

Крайно интерес бе коментарът на Иснър относно стила му на игра. „Треньорът ми гледа двубоя ми със Симон отстрани и след това ми каза: „Не си точно като Пикасо, но важното е че продължаваш напред”. Набързо се съгласих с него”, разкри Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини