Надал се спаси на ръба, предстои класика с Федерер (ВИДЕО)



17-03-2012 02:39 | Николай Драгиев

Рафаел Надал достигна изключително трудно до полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Испанецът бе само на две точки от загубата при своя успех с 4:6, 7:5, 6:4 над Давид Налбандян (Аржентина) за 2 часа и 39 минути игра. Така в полуфиналите ще видим 28-и сблъсък между Надал и Роджър Федерер.

Налбандян изигра чудесен първи сет, в който нагледно показа защо е сред най-големите майстори в тениса. 30-годишният аржентинец бе напълно равностоен на Надал в дългите разигравания и тактически намираше решения да затруднява Матадора.

По-добрата игра на Налбандян бе материализирана в последния 10-и гейм на първия сет, когато той успя да реализира първата си точка за пробив с прекрасен форхенд по правата - 6:4. Важно е да се отбележи, че Надал направи куп грешки от бекхенд и като цяло не изглеждаше концентриран.

Налбандян продължи да доминира и в началото на втория сет пропусна поредни възможности да пробие. Надал продължаваше с множеството нетипични грешки, особено от бекхенд, но въпреки това успяваше да печели геймовете си. При 5:4 за Налбандян и 30:30 аржентинецът бе на 2 точки от успеха, но не бе достатъчно решителен и всичко изградено, бързо му се изплъзна.

Още в следващия гейм Надал стигна до първа точка за пробив в сета и дори не се наложи да играе - Налбандян в типичния си стил направи двойна грешка в този толкова решителен миг. Това дори може да се определи като мачбол за Надал.

Той не просто спечели със 7:5 втория сет, а пое тотално контрола върху развитието на мача. Историята напълно се повтори от 2009-а година, когато Налбандян пропусна 5 мачбола във втория сет в Индиан Уелс, след което загуби с 6:0 третата част.

Разликата дойде от факта, че Налбандян все пак намери сили да бъде сравнително равностоен в този трети сет, но нямаше нито психически, нито физически сили за повече. Той допусна два бързи пробива в своето подаване. Върна единия и докара ситуацията до 4:5. Драмата продължи и тук, тъй като аржентинецът имаше 2 точки за 5:5, но пропусна първата след комична къса, а оттам до края на мача всички точки бяха в полза на Краля на клея.

Така в полуфиналите на първия за годината "Мастърс 1000" предстои класиката Федерер - Надал, които ще срещнат за втори път тази година. След мача им на Australian Open, спечелен с 3:1 сета от Надал, двамата отново излизат при подобни сравнително бавни условия на корта в Индиан Уелс.

Както знаем Надал води с 18-9 в преките мачове между двамата. Още по-притеснителното за Федерер е, че той не е печелил срещу испанеца на открит корт от 2009-а.

Интересен факт е и, че двамата не са се срещали в Индиан Уелс до момента. Полуфиналът ще стартира около 22,00 часа българско време!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини