Големият Джон с гръмка победа над Джокович (ВИДЕО)



17-03-2012 22:53 | Николай Драгиев

Джон Иснър поднесе сензацията на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс като се класира за финала на турнира с победа над защитаващия титлата си световен номер 1 Новак Джокович. В отделните части американецът взе превес след 7:6(7), 3:6, 7:6(5) за 2 часа и 45 минути игра.

Това значи че 208-сантиметровият гигант за първи път ще влезе в топ 10 на световната ранглиста, а при титла ще стане и ракета номер 1 на САЩ. Освен всичко за Иснър предстои първи финал в категорията "Мастърс 1000".

През февруари Иснър постигна не по-малко престижна победа над Роджър Федерер на клей в Швейцария и още тогава загатна, че му предстои успешен сезон. Успехът на Иснър над действащ номер 1 е първи за американец над подобен състезател от 2008-а, когато Джеймс Блейк победи Роджър Федерер.

От своя страна Новак Джокович не успява да защити втора поредна титла от серията трофеи, които взе през фантастичната за него 2011-а. Любопитно е, че той спечели 117 срещу 106 точки и въпреки това загуби срещата.

В първия сет от двубой Новак Джокович поведе с бърз пробив на старта за 3:1 в своя полза. Сърбинът задържа аванса до 5:4, когато сервираше за сета. Тогава Иснър стигна до точка за пробив, която реализира, след като Джокович реши да спре игра при спорно отсъждане. Оказа се, че топката на Иснър е в полето и така се стигна до 5:5.

В последвалия тайбрек Джокович спаси един сетбол, но след това Иснър наложи волята си с 9:7 точки.

Втората част бе доминирана от Джокович, който сервира много добре и с един пробив изравни резултата - 6:3.

Решителният трети сет бе напълно равностоен и двамата печелеха сравнително леко своите геймове. При 6:5 в своя полза Иснър не успя да реализира мачбол и се стигна до тайбрек. В него Джокович спаси още два мачбола, но при третия Иснър реализира бомбения си сервис и подпечата успеха.

През цялата среща освен стабилния си сервис Иснър демонстрира много добра игра в защита за своите възможности и ръст. Той се придвижваше учудващо успешно и караше Джокович да прави допълнителни удари. Изборът на подходящи удари в точните моменти също бе сред силните страни на гиганта.

Малко по-късно започва вторият полуфинал между Роджър Федерер и Рафаел Надал, които ще определят втория финалист.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини