Рафаел Надал: Извинението? Той беше по-добър



18-03-2012 15:30 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал заяви, че е доволен от играта и нивото си на представяне в Индиан Уелс, независимо от поражението в два сета от Роджър Федерер в полуфиналите.

Испанецът няма титла от Откритото първенство на Франция през 2011-а, но смята, че това не е толкова важно, тъй като намира играта си за добра.

"Винаги вярвам, че мога да играя по-добре. Но аз съм доволен. Бях месец и половина извън състезания. Върнах се и спечелих няколко убедителни победи в по два сета над трудни съперници като Марсел Гранойерс," обясни Надал.

Испанецът не пожела да се оправдае със странните условия на игра в Индиан Уелс срещу Федерер - студено, дъждовно и ветровито време. Той похвали Федерер, който вече има 38 победи в последните си 40 мача. "Извинението, истинското извинение, е че той игра по-добре от мен. Това е най-доброто извинение, което мога да намеря и толкова. Играта е проста. Опитах, но не беше достатъчно и това е," обобщи испанецът.

"Чувствах, че съм готов да спечеля този мач. Усещах добре топката. По-късно с този подлудяващ вятър ми бе трудно да спазвам конкретна тактика. Трудно ми бе да намирам корта, а той бе много агресивен. При тези условия не успях да използвам моята обичайна тактика срещу него. По-трудно ми бе да използвам моя топспин," обясни Надал още.

25-годишният Надал ще се отправи към Маями за местния "Мастърс 1000", който никога не е печелил, въпреки че има 3 финала. Интересното е, че самият Федерер определи условията в Маями най-подходящи за стила на Надал.

"За мен това е добър старт на сезона с резултатите в Австралия и тук. Играя с много енергия. Щастлив съм да играя с най-добрите в света и давам всичко от себе си в тренировките. Дори и да не печеля, нещото което е наистина важно е да играя по начина, по който го правя сега. Със сигурност титлите са важни, но по-важно е да запазиш това усещане," разкрива Надал.

"Чувствам се щастлив да бъда тук и се наслаждавам на ситуацията. Играя агресивно в последните няколко мача и в началото на мача с Федерер, това е начинът. Трябва да продължа в този дух. Както направих в Австралия. Надявам се да подобря още играта си за Маями и да имам успех," пожела си той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини