Рафаел Надал триумфира на двойки в Индиан Уелс



19-03-2012 09:31 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал и Марк Лопес за втори път спечелиха "Мастърс 1000" в Индиан Уелс при двойките. Във финалния двубой те надиграха американците Джон Иснър и Сам Куери с 6:2, 7:6(3) и завършиха подобаващо блестящата си серия от победи.

В течение на турнира Лопес и Надал победиха редица опитни и много сработени двойки и демонстрираха, че могат да се надяват на успех и в турнир от Големия шлем.

"Това бе много добър турнир за мен. Наслаждавам се на престоя си тук, Индиан Уелс е сред любимите ми турнири. Да приключа тези две седмици с титла, е най-добрият възможен начин, дори и да е на двойки, а не на сингъл. Доволен съм от повечето неща през тези седмици," коментира Надал.

Това е четвърта титла за Лопес и Надал, които имат още един трофей в Калифорния, но от 2010-а. В кариерата си Надал има общо 8 трофея на двойки, а Лопес е с шест.

"Ние сме много близки приятели и това улеснява всичко. Нашите стилове са по-близки при двойките, отколкото биха били с други партньори, защото се чувстваме еднакво удобно на основната линия и при поведението на мрежата. Двойките са добра възможност за мен да тренирам. Мога да подобрявам своите волета, ретури и в същото време да се състезавам," допълни Рафа.

За Джон Иснър пък остана разочарованието да загуби и втория си финал в Индиан Уелс. Той и Сам Куери търсеха своята втора ATP титла заедно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини