След 10 месеца лечение: Алиса Клейбанова се завърна с победа



21-03-2012 13:13 | Николай Драгиев

След 10 месеца лечение и тежка химиотерапия Алиса Клейбанова се завърна с победа на старта на супертурнира Sony Ericsson Open в Маями. Рускинята надви 64-ата в световната ранглиста Юхана Ларшон с 2:6, 6:3, 6:2.

"В първия сет нямах контрол над ситуацията. Първият мач след такова завръщане няма как да не е труден. Като цяло се чувствах добре на корта, но ми бе трудно срещу Юхана и нейния стил. Тя те кара да тичаш много и се уморяваш, дори да си в топ форма.

"Гледам на тениса по различен начин вече. Да, това е моята работа, но в същото време искам и да се наслаждавам на играта. Дори и след като загубих първия сет останах позитивно настроена. Именно затова успях да променя развитието на мача," коментира Клейбанова.

"По-важно бе, че се завърнах, отколкото че постигнах победа. И да бях загубила, нямаше да съм ядосана. Просто съм щастлива, че изпитвам емоциите от това да съм на корта отново... това е нещо, което ми липсваше. Винаги ще помня този първи мач при завръщането ми," допълни още Алиса.

Във втори кръг Клейбанова, която получи покана от организаторите, ще играе с Мария Кириленко. Клейбанова е спечелила единствения им мач до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини