Здравата Винъс се връща, за да бъде отново на върха



22-03-2012 12:37 | Николай Драгиев

Винъс Уилямс най-после се завърна на корта. След 7 месеца борба със автоимунното заболяване Синдром на Сьогрен, Уилямс стартира турнира в Маями с успех над друга ветеранка - Кимико Дате-Крум 6:0, 6:3 за 77 минути игра.

"Това е определено е идеален, идеален старт. Бях нервна, защото имах наистина труден съперник," коментира Винъс.

"Само това да бъда на този турнир е огромна победа за мен. Нямах какво да губя, а само да спечеля. Имаше толкова много турнири, на които не успях да се появя," обясни още тя.

"Знам как се играе тенис. Това е хубавото в случая. Сега трябва да играя умно и това опитах днес."

Във втори кръг Уилямс ще има повече от тежък тест срещу световната номер 3 Петра Квитова. "В много отношения нашият стил е еднакъв. Тя се представя страхотно в последните 12 месеца или повече. Аз ще дам най-доброто от себе си," обясни още Винъс, която е загубила единствения мач с Квитова от преди 4 години.

В 18-годишната си кариера Винъс е първата тъмнокожа жена, достигала до номер 1 в ранглистата в Откритата Ера. Тя има 7 титли на сингъл от Големия шлем и още 12 на двойки.

"Лесно е да кажа "стига толкова" и да отида в перманентна ваканция. Аз обаче имам нужда да погледна назад и отново да дам всичко от себе си. Знам, че мога да покажа още много. Преди да се разболея бях на върха на сингъл и двойки. Това е моята цел сега.

"Олимпиадата е най-важна за мен. Тази ще бъде моята четвърта. Да спечели е мечтата на мечтите за мен и Серина. Да участваме ще бъде страхотно, а да спечелим невероятно," признава Винъс Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини