Пиронкова допусна обрат в Маями



22-03-2012 18:51 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова напусна супертурнира в Маями за пореден път във втори кръг и така пропусна да запише рекордно постижение в надпреварата от категорията Premier Mandatory. Цвети има защо да съжалява, след като от преднина 5:1 в първия сет загуби срещу Роберта Винчи (Италия, №20) с 5:7, 1:6 за 98 минути игра.

Все пак Пиронкова печели 50 точки за ранглистата, които ще й позволят да прогресира с няколко позиции от сегашното си 46-о място в класацията, но това зависи и от представянето на други състезателки.

В първия сет в почти всеки един гейм имаше шансове за пробив. Пиронкова стартира по-добре и след не малко борба на корта поведе с 3:0. Тя осъществи втори пробив и бе само на гейм от спечелването на първата част - 5:1.

В тази ситуация Винчи подобри играта си и сравнително бързо стигна до равенство. Първо тя проби Пиронкова, която за 2:5 допусна двойна грешка в решителното разиграване. Италианката не само изравни, но без особени затруднения стигна до 7:5 в своя полза.

Винчи, която е състезателката от Ботуша в може би най-добра форма в последно време, регистрира 10 поредни гейма в своя полза до 7:5, 4:0. Пиронкова взе един почетен гейм до края на срещата.

Оттук нататък Пиронкова ще се концентрира върху сезона на клей. Българката предстои да участва на турнир в Барселона във втората седмица на април.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини