Федерер поиска нов дубъл в Индиан Уелс и Маями (видео)



23-03-2012 13:31 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер с право е считан за състезателя в най-добра форма преди началото на решителната част от "Мастърс 1000" в Маями. Вторият поред изключително силен турнир през март след този в Индиан Уелс.

Фед Експрес е в серия от 15 поредни победи, които му донесоха титлите в Ротердам, Дубай и Индиан Уелс.

Той обаче не смята да спира дотук и се прицели в безпрецедентен трети дубъл от поредни титли в Индиан Уелс-Маями.

"Ще се радвам да спечеля още един дубъл в Индиан Уелс и Маями. Правил съм го два пъти. Знам как до го сторя и знам колко е трудно. Само защото аз играя добре, това не значи че останалите не се представят силно," заяви Федерер във Флорида.

"Щастлив съм, че успях да спечеля 6 от последните 8 турнира, в които участвах. Това е специално (постижение). Идвам на този турнир, за да оцелея след първия кръг. Нека сме честни, това е фокусът ми," допълни той.

"Когато отиваш на нов турнир, след като си взел титла, неминуемо имаш много повече увереност, това е добре. Дали чувствам повече напрежение? Не, защото съм бил в тази ситуация много пъти и знам как да се справям с тези ситуации."

В Маями Федерер не е достигал финал от 2006-а. През миналата година той загуби от Рафаел Надал в полуфиналите.

"Нещата са добре за мен. Не съм защитаващ титлата си, а имам само полуфинал. Всичко опира до това да взимам правилните решения, да бъда професионалист и се надявам да намеря начин да се представя силно в турнира. Това е приоритетът ми," обяснява Федерер, който в първия си мач ще играе с Райън Харисън.

"Мисля че той е много талантлив и през тази година ще напредне в ранглистата. Има добра игра. Очевидно той е типичният американски играч на твърди кортове. Но има и добри възможности в защита. Определено е много труден съперник за втори кръг," смята бившият номер 1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини