Даниела Хантухова отличена със специална награда от фенове



24-03-2012 16:00 | Николай Драгиев

Две от възможните участнички в Турнира на шампионките получават награда за принос към отбора си в световното "Фед къп”, съобщи сайтът на Турнира на шампионките (sofia-tennis.bg).

Даниела Хантухова (на снимката) и София Арвидсон са с шанс да играят в „Арена Армеец” в края на сезона заради титлите си съответно в Патая Сити и Мемфис.

Словачката е отличена с приза „Сърце” на международната федерация за срещите от Световна група  и Световна група II. Даниела вече е с баланс 31:15 за „Фед къп” и спечели 2 мача на сингъл при 3:2 срещу Франция в група II в Братислава.

София не допусна загуба поединично и на двойки на турнира в група I на зона Европа/Африка в Ейлат (Изр) и осигури на Швеция участие в плейофите за Световна група II. В курорта на брега на Червено море игра и тимът на България.

В гласуването за наградите участваха над 10 000 фенове. Победителките в различните категории получават специални сребърни гривни и чекове (6000 за Хантухова, 1000 за Арвидсон), които да използват за благотворителни цели.

"Много благодаря на всички за тази специална награда. За мен тя означава повече от всякаква друга, защото идва от вас, моите фенове", коментира Хантухова.

"Разбрах, че съм приза "Сърце" за "Фед къп". Благодаря много за вашите гласове в моя полза", написа в туитър Арвидсон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини