Майката на Маша е нейната опора, баща й обикаля из планините



25-03-2012 13:26 | Станко Димов

Мария Шарапова се класира с лекота за четвърти кръг на силния турнир в Маями, след като късно снощи победи с 6:4, 6:2 американката Слоун Стивънс след 90 минути игра. След срещата Маша призна, че се чувства отлично на кортовете в Маями и се надява да продължи максимално дълго в турнира.

„Като цяло съм доволна от играта ми. Знаете, че до днес не бях играла срещу нея и не знаех какво да очаквам. Нормално имах нужда от малко време, за да свикна с играта й. В първия сет поведох с 4:1 и можех по-бързо да приключа нещата. Тя обаче направи няколко силни гейма и успя да ме затрудни. През втория сет играх много, много по-добре и мисля, че това се видя ясно на корта”, коментира Шарапова.

С следващия кръг Маша ще се изправи срещу сънародничката си Екатерина Макарова. „Скоро играхме една срещу друга и я победих в два сета. Тя е труден опонент, може да променя играта си в течение на срещата. Знаете – играе с лява ръка, а в тура при жените в момента няма много левичарки”, каза Шарапова.

Запитана за подкрепата, която получава от семейството си, Шарапова коментира така: „Родителите ми пътуват много. Майка ми в момента е с мен в Маями. Баща ми напоследък обаче не посещава турнирите. Той обича да кара ски и в момента обикаля планините. Сега е в Сочи и се е отдал на любимите си ски.

Винаги съм се чувствала като у дома в Маями. Моят дом е само на няколко часа път с кола от тук. Всяка година много от приятелите ми пътуват до Маями, за да ме подкрепят по време на турнира. Този сезон не прави изключение”, разкри Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини