Вика няма милост, записа 25-та поредна победа



26-03-2012 10:56 | Станко Димов

Виктирия Азаренка продължава наказателната си акция от началото на сезона. Световната №1, водачка в схемата и защитава титлата си се наложи с 6:0, 6:2 над Хедър Уотсън, като по този начин се класира с лекота за четвърти кръг на турнира в Маями.

Азаренка започна смазващо срещата и спечели първите 9 гейма за 9:0. В края на срещата британката все пак успя да вземе два гейма, с които да избегне срама от „двоен лешник”. Победата бе 25-та поредна за Вика през 2012-та година.

В спор за място на четвъртфинал Азаренка ще се изправи срещу Доминика Цибулкова. До момента двете има 7 срещи, в които световната №1 е постигнала 6 победи.  Любопитното е, че двете играха за последно точно в Маями преди година, когато Цибулкова водеше с 6:3, 3:1 и бе на крачка от успеха. В крайна сметка обаче Вика обърна нещата в своя полза и след 3 сетова драма грабна успеха.

„Спомням си тази среща много добре”, сподели Цибулкова. „Като цяло с Вика се познаваме отлично, двете сме играли доста. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си”, обеща родената в Словакия състезателка. 

Цибулкова знае как да се справя с №1 в света. Миналата година тя победи на два пъти Каролина Вожняцки, която по това време оглавяваше ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини