Марат Сафин вижда Иснър в Топ 5 в края на сезона



26-03-2012 11:15 | Станко Димов

Бившият №1 в света Марат Сафин се изказа повече от ласкаво за Джон Иснър, който преди няколко дни за първи път в кариерата си попадна в Топ 10 на мъжкия елит. Според руснака Иснър има качества да завърши сезона в Топ 5, непосредствено зад звездното каре – Джокович, Надал, Федерер, Мъри.

„Според мен в края на годината Джокович ще бъде №1 в света. След него виждам Надал, Федерер и Мъри. До тук няма промяна. Иснър обаче може да пробив в Топ 5. Много е трудно да се играе срещу некой, който притежава неговите габарити. Той има превъзходен сервис.

Когато има ден е почти невъзможно да бъде победен. Според мен в момента му липсва постоянство. Той обаче все още се развива като тенисист и според мен след няколко години, когато има и натрупан опит, ще бъде много труден за побеждаване. Вече е в Топ 10 и определено има потенциал за нещо по-голямо”, коментира Сафин.

Рано тази сутрин Иснър напусна турнира от „Мастърс 1000” сериите в Маями, след като претърпя загуба с 4:6, 2:6 от германеца Флориан Майер. Поражението не е толкова изненадващо предвид много двубои, които се насъбраха на американеца в последните седмици. Припомняме, че преди битките в Маями Иснър игра финал в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини