Вожняцки намира своя ритъм, вижда титла от Големия шлем



27-03-2012 08:31 | Николай Драгиев

Нов сблъсък между бивши номер 1 се очертава в четвъртфиналите на турнира в Маями. Това стана възможно, след като Каролина Вожняцки се справи с Янина Викмайер със 7:6, 6:0 в среща от 4 кръг.

Ключов за развитието на мача бе тайбрекът на първия сет, в който Вожняцки губеше с 1:4 точки, но успя да го обърне. От всичко това Викмайер не се възстанови и получи геврек във втория сет.

Въпреки че загуби първото място в света и се намира в слаба за своите стандарти форма, Вожняцки е уверена че може да печели големите WTA титли.

"Ще видим какво ще покаже бъдещето. Разбира се, че мога да печеля в Шлема. Бях номер 1 за 2 години поред и това не може да е случайно. Бях там, защото го заслужавах.

"Играя тенис, защото ми харесва да го правя и защото съм добра. Искам да показвам най-доброто от възможностите си и да се боря. Помага ми здравата работа и това, че се боря за всяка точка," смята Вожняцки.

В четвъртфиналите на турнира Вожняцки ще спори с 5-кратната шампионка в надпреварата Серина Уилямс. Американката води с 3:0 в общите срещи между двете.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини