Винъс Уилямс с нова страхотна победа, този път над Ана Иванович



27-03-2012 09:44 | Николай Драгиев

Винъс Уилямс за пореден път доказа изключителната си класа и воля. Бившата номер 1 достигна четвъртфиналите на супертурнира в Маями след успех над набиращата скорост Ана Иванович - 6:7,(4), 6:2, 6:2 в близо 3 часа битка.

В кариерата си Уилямс вече има 602 победи. Над 600 успеха имат само още 13 състезателки в историята.

Подобно на сестра си Серина Уилямс, която записа 20 аса при успеха си над Саманта Стосър, Винъс реализира 13 директни точки от сервис. Намиращата се на 134-о място в света Уилямс записа 7-а победа от 8 мача с Иванович, която също е бивша лидерка в класацията на WTA.

Иванович бе по-агресивна и убедителна в първия сет. Тя можеше да го спечели и по-рано, но в крайна сметка го стори в тайбрек със 7:4 точки. Сръбкинята пласира повече печеливши удари и логично се поздрави с успех.

Оттам нататък обаче на корта се появи другото лице на Винъс Уилямс, която заигра значително по-агресивно и загуби само 4 гейма в следващите 2 сета. Изключителна бе играта на Винъс във важните точки. Тя допусна само 1 пробив от 12 открили се пред Иванович възможности.

"Ана игра изключително добре в първия сет. Това е нейната игра. Беше предизвикателство да се справя с това. Тази победа значи наистина много за мен. Излязох на корта и знаех, че мога да играя силно, да оправдая очакванията. Но никога не знаеш какво ще се случи," коментира доволната Уилямс.

"Винъс бе невероятно добра във важните точки и сервира чудесно," обясни от своя страна Иванович.

Следващата опонентка на Уилямс ще бъде още по-трудна, поне според ранглистата - Агниешка Радванска. Полякинята е губила само от една състезателка през 2012 - Виктория Азаренка.

Уилямс е в чудесна серия срещу Ага - 5:1. При това успехите и са 5 поредни, а три от тях в по 2 сета.

Винъс и Радванска ще се срещнат на корта в програмата за сряда. Тази нощ са мачовете между Серина Уилямс и Каролина Вожняцки и Ли На срещу Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини