Умореният Федерер: Анди е голям шампион, ценете го повече



28-03-2012 00:13 | Николай Драгиев

След загубата си от Анди Родик в трети кръг на "Мастърс 1000" в Маями, Роджър Федерер призна, че се чувства уморен. Швейцарецът е състезателят с най-много мачове сред състезателите от топ 5 през 2012-а.

"Имам може би 30 мача до момента този сезон. Това като че ли си каза думата, което е нормално. Играл съм и по-уморен преди. Нямах късмета да направя добра серия, както се случи в Индиан Уелс," обясни Федерер.

Швейцарецът обаче категорично подчерта, че Анди Родик е направил отличен мач и го похвали. Той посъветва американците да се отнасят с повече уважение към него.

"Това е тежка загуба за мен. Всичко се реши от гейма, в който бях пробит. Поздравления за Анди, който ме постави в тази трудна ситуация в третия сет. Като цяло той все още е много добър. Надявам се, че вие (журналистите) ще се отнасяте с него по-добре, отколкото в момента," допълни Федерер, визирайки критиките, които Родик изтърпя за изпадането си от топ 30.

"Той е голям шампион. Мачът бе труден, а Анди имаше някои наистина страхотни изпълнения. Равностойна среща, която не успях да спечеля," каза още швейцарецът.

"Чувствах се уморен, играх твърде много. Става въпрос повече за психическа умора, отколкото за физически проблем. Опитах се да дам всичко от себе си и да стигна до ситуация, в която да се преборя за победа. Той обаче се пребори за точките за пробив в третия сет, след което спечели този перфектен за него гейм. Всичко се обърна за 5 минути и това е част от тениса. Но Анди заслужава комплименти, че ме постави в тази ситуация, защото можеше да се развие по-друг начин срещата," анализира още Федерер.

Швейцарецът не пропусна да уточни, че кортовете в Маями традиционно са били изключително бавни.

Той наруши и серията си от 77 поредни срещи, в които не е губил от състезател извън топ 20. Федерер обаче бе на друго мнение. "Чувствам, че загубих от бивш номер 1, а не от някой извън топ 30. Ранглистата не е реална," отчете Федерер, на който предстоят няколко седмици почивка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини