Вожняцки изненадващо лесно се справи с Уилямс



28-03-2012 07:35 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки доказа, че не бива да бъде отписвана, достигайки полуфинали на супертурнира в Маями. Тя стори това по най-добрия възможен начин - с победа в два сета над 5-кратната шампионка Серина Уилямс 6:4, 6:4. Това бе първи успех на датчанката над най-титулуваната действаща състезателка.

Така първият полуфинал при дамите вече е ясен - Мария Шарапова срещу Вожняцки.

Двубоят не предложи нищо неочаквано - Вожняцки бе по-стабилната от основната линия и завърши мача само с 13 непредизвикани грешки срещу 36 за Уилямс. При печелившите удари съотношението бе 34:12 за американката, но това не се оказа достатъчно за нея.

Уилямс въобще не се зачуди какво да отговори, след като й бе поискано обяснение за загубата. "Вероятно играх на 20% от възможностите си. Направих невероятно количество грешки. Без причина. Опитна съм и не трябва да допускам такова нещо. Няма извинение. Трябва да спра, защото е глупаво. Всеки, срещу който играя, прави мача на годината за себе си," каза тя.

"Каквото и да говорят хората за мен, аз ще съм щастлива докато продължавам да печеля. Серина е спечелила толкова много титли от Големия шлем, толкова много титли, а това е нещо, което много искам да постигна един ден. Да победя някой като нея значи наистина много за мен," коментира от своя страна Вожняцки.

Така евентуален финал между сестрите Уилямс вече не е възможен, но все пак легендарната фамилия все още има един представител - Винъс Уилямс.

В полуфиналите Вожняцки ще трябва да се справи с друга бивша номер 1 - Мария Шарапова. Двете имат 5 мача и рускинята води с 3:2. Любопитното е, че 2 от 3-те успеха на Маша са на клей. Мачът ще е в утрешната програма на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини