Радванска наказа Винъс Уилямс в два сета



28-03-2012 22:28 | Николай Драгиев

Участието на сестри Уилямс на турнира Sony Ericsson Open в Маями приключи. След като Серина Уилямс не успя да се противопостави на Каролина Вожняцки, тази вечер и Винъс Уилямс отпадна от надпреварата. Тя загуби след 4:6, 1:6 пред втората най-добра тенисистка през 2012 - Агниешка Радванска.

Радванска изигра поредния си силен мач и за 80 минути игра проби цели 6 пъти сервиса на Уилямс. Това е едва втора победа за Ага в 7 мача с бившата номер 1.

Все пак достигането до четвъртфинал на този силен турнир е много добро постижение за Уилямс, която изигра първо състезание от US Open 2011. През това време тя се лекуваше от Синром на Сьогрен - автоимунно заболяване, което причинява постоянна умора и болки в различни зони.

В полуфиналите Агниешка Радванска очаква Марион Бартоли.

Именно Азаренка е единствената състезателка, която е побеждавала Радванска през сезона. Световната номер 1 защитава титлата си в Маями от миналата година.

Иначе Винъс Уилямс ще се завърне в топ 100. Тя ще бъде около 90-о място от понеделник насам. Винъс ще се стреми да намери място в топ 56, за да може да участва на Олимпийските игри в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини