Мария Шарапова срещу Радванска на финал в Маями



29-03-2012 22:50 | Станко Димов

Мария Шарапова е първата финалистка на турнира в Маями. Рускинята се наложи с 4:6, 6:2, 6:4 над Каролина Вожняцки, като по този начин доби правото за втора поредна година да спори за трофея и общо четвърти път в този турнир за нея.

Двубоят между двете продължи повече от 2 часа и половина, в които рускинята успя да наниже внушителните 50 уинъра. Във финала Маша ще спори с Агниешка Радванска. Полякинята надигра с 6:4, 6:2 Марион Бартоли във втория полуфинал. Рускинята има аванс от 7:1 победи в преките сблъсъци с Радванска.

Иначе благодарение на победата си днес Мария Шарапова се класира за трети финал от началото на година. В предишните два случая, на Australian Open и Индиан Уелс, Маша отстъпи пред Виктория Азаренка.

Шарапова започна вихрено срещата и само за 20-ина минути поведе с 4:1 след 2 пробива. Рускинята демонстрира типичните за нея мощни удари от дъното на корта, а добре пласираните удари, особено от форхенд, тотално не оставиха шанс на Вожняцки.

Всичко за рускинята вървеше по план до шестия гейм, в който тя сервираше за преднина 5:1. Този аванс обаче така и не дойде, защото Шарапова допусна 3 двойни грешки в рамките на един гейм и допусна намаляване на резултата – 4:2. Това сякаш извади от равновесие рускинята, която до края на сета не спираше да греши и в крайна сметка допусна пълен обрат – 4:6.

Серията от 5 поредни гейма на Вожняцки бе спряна в началото на втория сет, в който Шарапова рано проби. Подобна на началото на мача рускинята съсипваше съперничката си с мощни удари, в резултат на които поведе с 4:0. Този път обаче световната №2 не се сломи психически и с лекота изравни резултата – 4:6, 6:2.

В началото на заключителния сет нищо на корта не се промени – Шарапова продължи с агресивните си действие, но този път Вожняцки съумяваше да предотврати пробив. Така беше до петия гейм, когато с брутален форхенд по правата Маша най-сетне проби и поведе с 3:2.

Малко по-късно рускинята осъществи втори пробив, поведе с 5:2, но вместо да довърши започнатото, позволи на Вожняцки да върне единия пробив и да се върне в мача – 5:4. В последния гейм обаче Шарапова показа здрава психика, взе подаването си, с което и мача.

Особено драматичен бе вторият мачбол. При втория сервис на Шарапова съдията на линията даде аут, което означаваше двойна грешка. Той бе поправен от главния съдия Кадер Нуни, който правилно отсъди, че топката е на линията.

От своя страна Вожняцки нямаше право да обжалва, но въпреки това си позволи спор с Нуни. Тя настояваше Шарапова да използва нейното право да обжалва, тъй като става въпрос за мачбол. Това не й бе позволено и след това Маша завърши мача в своя полза. Вожняцки пък не особено спортсменски не подаде ръка на Нуни, който бе прав според повторенията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини