Любичич: С двама като Надал в съвета щеше да е бедствие



30-03-2012 15:56 | Николай Драгиев

Не стихват коментарите относно решението на Рафаел Надал да напусне съвета на тенисистите към ATP. Поредният, който се включи в дискусията е опитният Иван Любичич, който дълго време също е бил част от този орган.

Според Любичич Надал винаги е проявявал припряност и амбиция промените да стават много бързо. По мнение на хърватина е било добре, че от другата страна Роджър Федерер е подхождал по съвсем различен начин и затова се е стигало до баланс на позициите.

В момента Роджър Федерер е президент на съвета на тенисистите, а Надал доскоро бе вицепрезидент.

"Рафа е най-нетърпелив от всички. Той иска всичко на момента, това оказва влияние и при поведението му на корта. Хубаво е да влагаш усилията си в дадено нещо и да очакваш бързи резултати.

"Но трябва да знаем, че той иска едно нещо, а съвсем друго иска Роджър Федерер. Чудесно е, че те представляват два напълно различни подхода към случващото се. Ако имахме двама души като Надал, би било бедствие," обяснява Любичич.

Ветеранът Любичич ще прекрати кариерата си след около 2 седмици по време на турнира в Монте Карло.

Скоро пък се очаква избор на нов вицепрезидент на съвета на тенисистите, а решаващата дума отново ще е на президента Федерер.

Още по темата:
Недоволният Надал напусна съвета на тенисистите

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини