Шампионът е близо до перфектната форма от 2011 (ВИДЕО)



31-03-2012 03:19 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович сякаш все по-отчетливо се приближава до формата, която през 2011-а година му донесе три титли от Големия шлем. Сърбинът победи Хуан Монако с 6:0, 7:6(5) за два часа игра и достигна финала на "Мастърс 1000" в Маями за поредна година. Там той ще спори с Анди Мъри за втора титла през сезона.

Каквото и да се каже за играта на Джокович в първия сет срещу приятната изненада в турнира Монако, ще е малко. Сърбинът бе просто непреодолим и надиграваше опонента във всеки един компонент от играта. Печелившите удари за него летяха и от форхенд, и от бекхенд.

Колкот и болезнен да бе сетът за Монако, той продължи само 28 минути. За аванса от 5:0 Джокович загуби само шест точки, след което затвори на свой сервис. Според неофициална статистика от 2008-а в "Мастърс" турнир на ATP не е имало толкова кратък сет.

Чудото се случи още на старта на втората част и Монако спаси точки за пробив преди да спечели първия си гейм за 1:0 в своя полза. Все пак Джокович изигра няколко гейма на по-ниски обороти в началото на втория сет, но това не продължи дълго и той проби за 3:2.

Джокович имаше огромни проблеми с първия си сервис и това даде редица шансове пред Монако. При 4:3 аржентинецът имаше 3 поредни точки за пробив, но те бързо се изпариха. При 5:4 обаче, след много драма, той се добра до заветния пробив - 5:5.

Маратонският сет, продължил над 1 час, стигна до тайбрек. В него играта бе напълно равностойна, но Монако не успя да издържи на напрежението, а 1-2 грешки в такъв момент се оказаха достатъчни да допусне поражение в два сета.

Финалът Анди Мъри - Новак Джокович ще бъде в неделя от 20,00 часа българско време. Това ще бъде 13-и сблъсък между световните номер 1 и 4.

До момента Джокович е спечелил по-важните срещи между тях и води със 7:5. Авансът му обаче идва от две победи на клей. На твърди кортове двамата са си разменили по 5 победи.

Любопитно е, че във финални двубои Анди Мъри води с 3:1 на Джокович, но победата на сърбина е във финала на Australian Open 2011.

Джокович ще се бори за своята 30-а титла в 44-ия си финал. Мъри пък очаква 23-а титла в 33-и финал.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини