Надал: Състоянието на колената ми е по-добро от преди години



01-04-2012 14:15 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал, който в Маями се отказа преди свой мач за втори път в 777 мача от професионалната си кариера, успокои своите фенове като отчете, че състоянието на лявото му коляно не е по-лошо от 2009-а.

Тогава Надал пропусна единствения си турнир от Големия шлем за последните шест години - Уимбълдън.

Надал признава, че болката се е появила още през февруари, когато е тренирал в Майорка, а ситуацията е започнала да се влошава на турнира в Индиан Уелс.

Испанецът обаче е оптимист за предстоящия сезон на клей. В следващите 2 месеца той е планирал да участва на пет турнира: Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и "Ролан Гарос".

"Сухожилията (на коленете) ми са далеч по-добре, отколкото преди три години," отчете Надал. "Лечението работи фантастично. Дори и днес да имам проблем с коляното, то аз съм оптимист че ситуацията със сухожилията се е подобрила много в последните години. Сега съм в много по-добро състояние.

"През 2009-а се състезавах като играех с много болка. През 2010 и 2011-а успях да играя почти през цялата година в перфектно състояние. Аз винаги давам най-доброто във всеки момент с болка или без болка," обобщи Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини