Анди Мъри: По-близо съм до Джокович от преди година



02-04-2012 10:43 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че е бил надигран от световния номер 1 Новак Джокович във финала на "Мастърс 1000" в Маями. Той обаче отчете, че се чувства по-близко до нивото на сърбина, отколкото преди година по същото време.

Мъри изрази недоволството си от това, че не е успял да спечели равностойния втори сет при загубата с 1:6, 6:7(4).

"В гейма, в който ме проби в първия сет водех с 40:0. Като цяло изиграхме няколко много дълги гейма, които можех да спечеля в началото. Не го направих и това доведе до разликата в първия сет. Втората част бе много, много равностойна," коментира Мъри.

"Вторият сет бе наистина равностоен. Час и половина тенис. Бях само на няколко точки от спечелването му. Това е добър знак, когато играеш срещу най-добрия в света," смята още той.

Мъри отчита, че ако едно от най-големите му предимства - ретурът, е работел на ниво, то той е имал шанс и за победа.

"Той удря много здраво и от двете страни. Имам предвид, че няма слаби места в играта си. Когато играеш с него обикновено имаш нужда от 6, 7, 8 до 16 удара, за да спечелиш точка. Трябва да си търпелив и да чакаш точния момент. И преди беше страхотен, но сега играе още по-добър тенис заради своята увереност. Освен това не прави и много грешки," анализира още шотландецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини