Шарапова прилапа още един спонсор, остава без конкуренция извън корта



04-04-2012 14:08 | Станко Димов

Мария Шарапова загуби 3 финала от началото на година е и е подножието на върха на ранглистата, но когато става въпрос за действията извън корта, то рускинята продължава да няма конкуренция.

В началото на месеца Шарапова подписа поредния си рекламен договор, този път с корейския мобилен гигант „Самсунг”. Сделката ще покрива само територията на Русия, Украйна, Армения и Киргизстан.

„Мария наистина не е толкова популярна в Русия, колкото в САЩ. От тази гледна точка новият договор е много важен за нея, защото все пак от там са корените й. Освен това Олимпийските игри в Сочи през 2014-та наближават”, сподели от мениджърската компания, която обслужва интересите на Шарапова.

Припомняме, че в момента Шарапова има мултимилионни рекламни договори с компании като Nike, Tag Heuer, Tiffany & Co. и водата Evian.

По данни на списание „Форбс”, за последните 12 месеца Шарапова е заработила $25 милиона от наградни фондове и подписани договори, което за поредна година я прави най-скъпоплатената спортистка в света.

Любопитното е, че на второ място във „финансовата” класация е друга тенисистка – Каролина Вожняцки, която е заработила два пъти по-малко – $12.5 милиона. Челната тройка допълва състезателката Даника Патрик ($12 милиона).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини