Анди Родик поиска рекордна 5-а титла



Анди Родик поиска рекордна 5-а титла
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-04-2012 15:20 | Станко Димов

Анди Родик се прицели в спечелването на рекордна 5-а титла от турнира AEGON Championships, който се провежда на тревните кортове на Куинс клъб и служи за генерална репетиция за започващия дни по-късно Уимбълдън.

Американецът е шампион в надпреварата през 2003, 20004, 2005 и 2007, като през 2004, 2005 и 2009 игра и финал на Уимбълдън.

Мината седмица Анди Родик записа историческа победа над Роджър Федерер на турнира в Маями. Родик призна, че няма търпение да се върне в Лондон и да играе на AEGON Championships.

„Обичам този турнир. В него има толкова много история. Определено е едно от любимите ми места в тура. Трудно ми е да повярвам, че съм спечелил толкова много пъти надпревара с подобна трудност. Надявам се да го направя още веднъж тази година”, коментира американецът.

В началото на годината Родик страдаше от различни травми, които му пречиха да бъде на познатото ниво. Сега обаче Анди се чувства добре.

„Вече нямам здравословни проблеми. Чувствам се отлично”, каза шампионът от US Open 2003 и бивш №1 в ранглистата.

Освен Родик, участие на турнира AEGON Championships до момента са потвърди друг топсъстезатели като Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга и Хуан Мартин Дел Потро.

Надпреварата се провежда в периода 11-17 юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини