Огнян Илиев: Никой няма запазено място, дори Григор03-03-2010 13:49 | Николай Драгиев

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Огнян Илиев призова феновете да напълнят зала "София" и максимално да подкрепят отбора. Според него нашите са в отлична форма и имат шанс за успех. Той смята, че е подбрал най-боеспособния тим.

 

"Подготовката ни за срещата започна много отдавна. Изнесохме държавните първенства в Хасково, за да може залата София да ни бъде на разположение. От понеделник сме в реален лагер. Радвам се, че целият отбор е тук с нас. Влизаме в битката в петък в 14 часа," обясни Илиев.

"Федерацията ни подсигури максимално добри условия. Всичко, което сме поискали, се е случило. Отборът на Монако е с много опитни състезатели. Ще разиграем един сблъсък на младостта срещу опита. Засега няма да обявявам състава, нека изчакаме още малко."

"Срещите за Купа Дейвис се различават от тези на другите турнири. Загубихме от Латвия, но те далеч не са слаб отбор. Те са доста добри, а и дойдоха в оптимален състав. За разлика от нас. При нас имаше различни фактори да не се представим на ниво."


Илиев обяви, че за първи път нашия отбор работи с психолог. На въпрос кои са имали нужда от специалиста, той заяви: "Всички имахме."

"Във форма сме, добре се чувстваме. Работихме с психолог в... спортната област, а не каквото си помислихте. За първи път ползваме такъв специалист. Опитваме максимално да получим предимство, дори и от нещо толкова просто наглед," обоснова се нашият капитан.

На въпрос на Tennis24.bg защо не е повикан третата ни ракета според ранглистата Тихомир Грозданов, Илиев и неговият помощник Димитър Господинов обясниха, че са подбрали оптималния тим и са дали шанс на всички играчи да се докажат.

 

"Определихме едни правила, те са от много време. Тези, които са показали най-голямо желание и развитие, те са тук. В момента момчетата, които виждате са в най-добра форма. Естествените лидери на тима са Григор Димитров и Тодор Енев. Оттам нататък има една мобилна група. Истината е, че при нас няма запазени места. Никой не може да е сигурен, че ще бъде извикан, а и те си го знаят," коментираха Илиев и Господинов.

На въпрос какви са целите пред тима, стана ясно, че отборът ще играе мач за мач и няма да се правят подобни сметки. "В тениса сметките никога не излизат. Играем мач за мач и си надяваме да спечелим максимално много срещи. Момчетата ще направят всичко възможно да спечелят. Гришо изигра 14 сета за 60 часа срещу Унгария, а Тошко Енев се раздаде на предела на възможностите си срещу тяхната първа ракета. Те са хората, които изнасят тежките срещи," завърши треньорът на нашия отбор, който се пошегува, че в момента кара играчите да "тренират по линиите".

 

Илиев, както и целият ни тим призоваха феновете да напълнят зала "София" от петък до неделя и максимално да помогнат за постигането на крайна победа.

 

ПРОГРАМА:

Петък, 14:00 часа, Зала "София"

България - Монако, сингъл, 2 мача; Пряко по БНТ.

 

Събота, 15:00 часа, Зала "София"

 

България - Монако, двойки;

 

Неделя, 15:00 часа, Зала "София"

 

България - Монако, сингъл, 2 мача

 

Цени на билетите:


петък: 10 лв


събота: 5 лв

 

неделя: 10 лв

 

Билет за 3 дни: 20 лв

 

 

Искрен Минчев

 

Снимка: Tennis24.bg
Коментари
Турнир: Swedish Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Croatia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $652,245

Official Website | Livescore
Други новини