Контузеният Хюит вече мисли за сезона на трева



Контузеният Хюит вече мисли за сезона на трева
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-04-2012 11:58 | Станко Димов

Бившият №1 в света и двукратен победител в турнирите от Големия шлем Лейтън Хюит обяви намерението си да участва в турнира Campbell’s Hall of Fame Tennis Championships, който се провежда в периода 9-15 юли на историческите тревни кортове в Нюпорт.

След повече от десетилетие в тенис елита, игровият стил на игра на Хюит го превърнаха в един от най-обичаните състезатели. Австралиецът бе №1 в света в продължение на 80 седмици и завърши сезона в Топ 25 в продължение на 10 години.

В допълнение към двете си титли от Големия шлем, австралиецът спечели два пъти и титлите от заключителния „Мастърс” турнир (2001, 2002). Освен това в периода 1998-2010 Хюит печели неизменно поне по една титла на сезон.

„Сигурни сме, че ще се получи страхотна седмица в Нюпорт. Лейтън е от тенисистите, които предават цялата си енергия на корта. С удоволствие го приветстваме за добре дошъл в турнира”, коментира турнирният директор Марк Стенинг.

Това ще бъде второто участие на Хюит в Нюпорт. Първото бе през вече далечната 1998, когато австралиецът стигна до втори кръг. Надпреварата е с уникална атмосфера, тъй като това е единственият турнир на трева в Северна и Южна Америка. Надпреварата се провежда непосредствено след Уимбълдън.

Освен Хюит, в Нюпорт се очакват още миналогодишният шампион Джон Иснър, както и младият канадец Милош Раонич.

В момента Лейтън Хюит се възстановява от операция на левия крак, която претърпя в края на февруари. Очаква се австралиецът да се завърне на корта най-рано през юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини