„Гаучосите” респектирани от Чилич и компания



05-04-2012 12:59 | Станко Димов

Аржентина приема Хърватия идния уикенд в един от най-интригуващите сблъсъци от четвъртфиналите за Купа „Дейвис”. Въпреки, че са абсолютен фаворит според специалисти и букмейкъри, играчите на „гаучосите” споделиха, че очакват много трудни двубои, които ще бъдат с неясен край.

„Те (хърватите) могат да победят всеки отбор в света. Не мисля, че между нас има някаква разлика. Чилич? Познавам го от 12 годишен. През последните седмици, особено на турнирите в Индиан Уелс и Маями, той подобри значително представянето си”, коментира лидерът на аржентинците Хуан Мартин Дел Потро.

„Наслаждавам се на всеки един момент, когато съм в отбора за Купа „Дейвис”. Винаги съм казвал, че това е един различен турнир, в който мотивацията е много по-различна и по-големя”, сподели от своя страна Давид Налбандян, другото оръжие на латиноамериканците в двубоите на сингъл.

Марин Чилич е труден съперник. Знаем потенциала и качествата, който той притежава. Трябва да внимавам и да се възползвам от всяка една негова грешка, за да взема предимство”, каза още Налбандян.

Аржентина приема Хърватия на клей кортове в Буенос Айрес, като в първия ден от сблъсъка на сънгъл един срещу друг ще излязат Дел Потро – Карлович и Налбандян – Чилич.

Миналата година Аржентина игра финал в турнира, където загуби достойно от шампиона Испания. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини