В Чехия мамят с рекламни постери с Джокович



05-04-2012 13:42 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович няма да вземе участие в четвъртфиналния двубой на родината си Сърбия срещу Чехия. Това бе обявено официално още преди няколко седмици, но въпреки това улиците на чешката столица Прага осъмнаха с рекламни постери за двубоя, на които грее и лицето на Ноле.

Както е известно Чехия приема Сърбия в опит да се класира за полуфинал в турнира за първи път от три години насам. Домакините ще бъдат водени от голямата си звезда Томаш Бердих.

„Знаем, че всички искаха да го видят (Джокович) тук, това е нормално. Той е най-добрият тенисист в света, има много фенове по всички точки на планетата, а Прага не прави изключение. Явно някой твърде много е искал Новак да дойде, затова са се появили и плакатите с неговия лик”, коментираха от чешкия лагер.

„Колкото и да са разочаровани някои фенове, за нас не подлежи на съмнение, че е по-добре съперникът да бъде без Джокович в състава си”, признаха още домакините.

Освен Бердих, в състава на Чехия личи името на опитния Радек Щепанек. Сърбите пък ще бъдат водени от Янко Типсаревич и Виктор Троицки.

До момента Чехия и Сърбия имат 10 дуела, в което са си разменили по 5 победи. Сблъсъците ще се проведат на клей в зала О2 Арена в Прага.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини