Какво представлява стаята на младия Федерер?



07-04-2012 13:52 | Николай Драгиев

Интересът към най-великите спортисти в историята винаги е огромен, а всяко тяхно действие се следи под лупа. Много са хората, които търсят причините и факторите довеждащи до бляскавото развитие на тези таланти.

Мнозина опитни специалисти се обединяват около мнението, че всъщност няма нищо свръхестествено при тези невероятни спортисти, а успехите им се дължат на здравата работа и непрестанното им желание да се развиват.

Сред най-успешните спортисти в тениса, а и спорта като цяло, безспорно е Роджър Федерер. Но как е изглеждал швейцарецът преди 14 години време? Доста по-различно от сегашната си пеРФектна визия.

1998-а година е моментът, когато Федерер вдига титлата от престижния юношески турнир "Ориндж Боул" и затвърждава впечатлението, че е сред големите таланти в играта.

В последните дни на бял свят се появи крайно любопитна снимка от този период за Федерер, която дава макар и скромен поглед върху началните стъпки на бъдещия носител на 16 трофея от Големия шлем.

Веднага след спечелването на този турнир, със спечелените пари от него, щастливият Роджър отива при фризьор и иска да бъде изрусен. Прибирайки се в родния Базел, родителите му не са били очаровани от това и са попитали логично: "Какво си направил с косата си?"

На любопитната снимка от неговата стая можем да видим на едно място част от "страстите", които вълнуват феномена "Федерер". На стената си той е окачил плакати с баскетболните легенди Шакил О`Нийл и Майкъл Джордън.

Не липсват неговите тенис трофеи и други плакети свързани с играта. На вратата на стаята пък Федерер гордо е положил плакат с може би най-желаната жена през 90-те - Памела Андерсън.

Любопитно е дали към днешна дата въпросната стаичка успява да побере всички отличия и трофеи в кариерата на Федерер, който вече има над 70 титли на ниво ATP.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини