Българката Симоне Алипиева била "новата Вожняцки"



08-04-2012 17:00 | Николай Драгиев

Eдва на 14 години Симоне Алипиева записа своя дебют в турнир на WTA. Тенисистката от български произход получи „уайлд кард”  за състезанието в Копенхаген, което е една от спирките по Пътя към София и Турнира на шампионките, съобщи сайтът на турнира.
 
Турнирът от категория „Интереншънъл” e-Boks Open се провежда в зала Farum Arena в датската столица.
 
Алипиева, която е родена на 10 януари 1998 г., игра в квалификациите срещу бившата №5 в ранглистата Анна Чакветадзе от Русия и отстъпи с 1:6, 1:6.
 
Симоне пътува по турнири със своя баща Михаил. Тя спечели миналата година през септември девическия турнир Devin Cup в София от трета категория.
 
Тенисистката е подкрепяна лично от Вожняцки и често е определяна като новата Каро. От тази година Симоне Алипиева се състезава за Дания.
 
„Когато бях на 9 години, играх демонстративен мач срещу Вожняцки. След него тя ми каза, че съм по-добра от нея, когато е била на същите години”, припомни си наскоро Алипиева.
 
Водачка в схемата в Копенхаген е победителката от 2011 г. Каролина Вожняцки. Това означава, че при успех датчанката е потенциална участничка в Турнира на шампионките в София от 30 октомври до 4 ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини