Дел Потро не даде шанс на Чилич и класира Аржентина напред



08-04-2012 19:32 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро прегази с изразителното 6:1, 6:2, 6:1 Марин Чилич и класира родината си Аржентина на полуфинал в турнира за Купа „Дейвис”. Това бе втора победа на Дел Потро на сингъл в сблъсъка, която заедно с успеха на двойки от събота гарантира на „гаучосите” място в следващата фаза.

Иначе интрига на корта днес нямаше. Причина за това бе както силната игра на Дел Потро, така и безкрайните грешки в отигванията на Чилич. За малко повече от два часа игра хърватинът записа цели 56 непредизвикани грешки, повече от два пъти от съперника си.

Особено колеблив Чилич бе в сервис-геймовете си, в които регистрира 8 пробива!
Така последният сблъсък, който противопоставя Хуан Монако и Антонио Веич, ще има значение само за протокола.

Иначе Дел Потро, който преди няколко седмици си навлече гнева на феновете в Аржентина заради колебанията си относно участие в Купа „Дейвис”, се представи повече от стабилно. В петък шампионът от US Open 2009 разби с 6:2, 7:6, 6:1 другата „кула” в хърватския екип - Иво Карлович.

Следващото препятствие пред латиноамериканците в турнира ще бъде повече от сериозно – отборът на Чехия. От сега с интерес се очакват сблъсъците между двамата лидери Томаш Бердих и Хуан Мартин Дел Потро, които на практика само класираха тимовете си за полуфинал.

Миналата година Аржентина достигна до финал в турнира, но отстъпи спора за трофея пред Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини