Вожняцки на прага на хеттрик в Копенхаген



09-04-2012 17:52 | Станко Димов

Каролина Вожняцки се завръща на корта тази седмица с надеждата, най-сетне да разчупи каръка и да вдигне първа титла от началото на сезона. Едва ли има по-удачно място за тази цел от „родната” Дания и турнира e-Boks Open в Копенхаген, където шампион в последните две издания е именно Вожняцки.

„Тази надпревара означава много за мен”, сподели сексапилната блондинка, която миналата година спечели титлата без да загуби сет.

„Страхотно е, че ще играя пред датските фенове, които са ме подкрепяли от началото на кариерата ми. Невероятно е чувството, когато излезеш пред родна публика”, увери бившата №1 в света.

Най-голямата конкуренция на Каро поне на хартия ще бъдат Ангелик Кербер и Йелена Янкович, които са съответно №2 и №3 в схемата.

Германката Кербер спечели първата си титла от WTA по-рано през сезона в Париж, а освен това има и 3 полуфинала, благодарение на които за първи път в кариерата си успя да пробие в Топ 15 на ранглистата.

От своя страна Йелена Янкович не изживява най-силните си дни на корта, но за сметка на това има 2 титли в зала, както и цели 4 победи над Вожняцки, така че също не е за подценяване. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини