Мъри не си прави илюзии за „Ролан Гарос”, подготвя двойна атака на Лондон



11-04-2012 12:51 | Станко Димов

Сезон 2011 не бе никак лош за Анди Мъри, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал на „Ролан Гарос”. При това британецът го направи по странен начин – получи контузия в крака още в първите кръгове, очевидно изпитваше болка, но въпреки това достигна полуфинал. Там бе отстранен от Рафаел Надал, който в последствие спечели турнира за шести път.

„Трябва да вярвам, че мога да спечеля „Ролан Гарос”. Трябва да се съгласявам с всичко, което Лендъл казва, макар и не винаги да го правя. Миналата година ми вдъхна увереност в силите. Все още вярвам, че мога да се представя и по-добре”, коментира Мъри.

„Наистина миналогодишният „Ролан Гарос” бе изключително важен за мен. Не заради участието на полуфинал, а заради самото развитие на турнира за мен. Това не значи, че тази година ще бъда фаворит, не. Знам, че фаворитите са Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат много по-добри резултати на клей. Аз обаче имам шанс срещу всеки един от тях”, убеден е шотландецът.

Все пак Мъри обяви и голямата си цел за сезона – двойна атака на Лондон, който в рамките на няколко дни ще приеме Уимбълдън и Олимпийския тенис турнир.

„Това са двете ми големи цели. Знаете какво означава Уимбълдън. Медал от Игрите също ще бъде страхотно постижение, защото това е турнир, който се провежда веднъж на 4 години. За мен Олимпийските игри ще имат същата тежест като турнирите от Големия шлем. Отнасям се по един и същ начин към тях”, каза Мъри.

Шотландецът взе участие на Игрите в Пекин преди 4 години, но отпадна още в първи кръг. „Атмосферата беше страхотна, но аз бях много изнервен, което ми коства отпадането”, спомня си Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини