Рожденикът Цонга: Французите ставаме по-добри с възрастта



18-04-2012 09:00 | Николай Драгиев

Харизматичният Жо-Вилфред Цонга отпразнува на 17-и април своя 27-и рожден ден. Той стори това с победа над Филип Колшрайбер 6:2, 6:4 на "Мастърс" турнира в Монте Карло.

За Цонга това бе първа негова победа на ден, в който празнува рожден ден. Навършващият 27-години Цонга призна, че вече краят на кариерата му е по-близо отколкото началото, но той е готов.

"Знам, че на 27 години вече съм във втората половина от кариерата ми. Вече не съм толкова млад. Спомням си, че играх първия си професионален мач на 19 години. В тура съм вече осем години и също знам, че няма да мога да изкарам още осем тук," коментира Цонга.

Все пак Цонга си пожела успешни последни години, каквито не малко френски спортисти са успявали да постигнат преди него.

"Много играчи показват най-добрите си игри в края на кариерата, а често това са и французи. Това, че французите задобряват, когато станат на 27 ме ентусиазира, разбира се. Много играчи показват най-доброто от уменията си около 30 години," счита Цонга.

Но какво очаква Цонга от следващия си съперник - Фернандо Вердаско?

"Очевидно не очаквам подарък," пошегува се Цонга. "Но от друга страна той е страхотен играч и винаги е добре да играеш срещу тези състезатели на клей. В противен случай може да те изненадат на някой голям турнир," обоснова се Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини