ВИДЕО: Труден старт за шампиона



18-04-2012 16:44 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с трудна победа участието си на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Испанецът се наложи с 6:4, 6:3 над друг левичар – Ярко Ниеминен след близо час и половина игра.

"Определено това не беше най-добрият ми мач. Липсваше ми подготовка и това се водя. Тепърва ще подобрявам играта си. Винаги е удоволствие, когато играя срещу Ярко, който е страхотно момче", сподели Рафа след двубоя.

Добрата новина за Надал е, че излезе на корта без превръзка на коляното. Както е известно Краля на клея се оплакваше от болки в коляното през последните седмици, заради които бе принуден да се откаже от турнира в Маями.

Явно обаче болежките са отшумели и Рафа е напълно възстановен за любимата си част от сезона – битките на клей.

Липсата на игрова практика и двубои, което тревожеше испанеца в навечерието на турнира в Монте Карло, ясно се видя в двубоя с Ниеминен. Надал не превъзхождаше значително своя опонент и на моменти бе притиснат сериозно, но намери начин да излезе от положението.

Първата част на мача бе решена от един единствен пробив, още на старта. Малко по-добре изглеждаше испанецът през втората част. Рафа проби на два пъти и при 5:2 сервираше за мача.


След няколко страхотни точки обаче Ниеминен дочака своя пробив и макар за малко се върна в играта. Все пак в ответния гейм  Надал проби отново и подпечата успеха си – 6:4, 6:3. Това беше седма победа за испанеца от седем срещи с Ниеминен.

В трети кръг Рафаел Надал ще се изправи срещу Михаил Кукушкин, който започна похода си в турнира от квалификациите, където надви и българина Григор Димитров.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини