Пат Кеш: Федерер спаси тениса от пълната скука



18-04-2012 19:40 | Николай Драгиев

Ще видим Роджър Федерер в игра едва след 7-и май на турнира в Мадрид, но и дотогава има много какво да обсъждаме около него. Швейцарецът винаги е интересен на феновете и своите привърженици, които винаги намират теми, които да "разчовъркат".

Така стори и легендата Пат Кеш, според който именно Федерер е причината тенисът в днешно време да не е тотална скука.

"Без Федерер нямаше да е интересно. По мое мнение най-интересният и уникален играч, та той може да контролира всеки един удар. Роджър спаси играта, така както през 90-те години Агаси спаси него," смята Пат Кеш.

"Федерер имаше невероятни волета още от началото на кариерата си и излизаше доста често на мрежата. След това той като че ли загуби малко от тази си увереност, но когато отново се изправи срещу някои от старите си познанайници на корта, започна да действа както преди.

"Не съм учуден, че той игра преди финал на Голям шлем на клей. Той получи тази възможност заради новите, по-бързи топки. Те са много подходящи за игра с волета. Той е много добър, но винаги има какво да подобриш. Надявам се да продължи да се развива, защото ми е любимец. Дори и на 35," коментира Пат Кеш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини